sprokkelsprookjes - kip van troje - reizend - speeltheater - kinderanimatie - straattheater
Sprokkelsprookjes
Verhalen in een muziekbad

Het draait rond de gebroeders Grimm. Wij sprokkelen ook sprookjes van Andersen, versieren met een toefje Tellegen en voegen er misschien wel Arnold Lobel of AMG Schmidt aan toe. Wij laten de poëzie in sages schitteren, stoffen minder gekend werk af en poetsen bekende verhalen op.

Sprookjes, volksverhalen, sagen, een vleugje literatuurgeschiedenis... gespeeld, gelezen, gebracht met livemuziek. Kippenvelmomenten, kakelende interactie en donzige melodieën... Een uur wegdromen met tijd voor ontdekking of pure nostalgie. Er zijn voorstellingen voor volwassenen, en afzonderlijke vertoningen voor lager - en secundair onderwijs.

Wij hebben een vertelling voor kleuters, voor 6 tot 12- jarigen, een optreden voor het secundair onderwijs, een voorstelling voor enkel volwassenen en een familievoorstelling. U kunt SprokkelSprookjes programmeren als school- of familievoorstelling. Voor scholen is er een lesmap voorzien.

Het decor is flexibel opbouwbaar. Ook in een leslokaal of vergaderzaal kunnen wij onze voorstelling opvoeren. SprokkelSprookjes kan geprogrammeerd worden in cultuur- & ontmoetingscentra, bibliotheken, scholen, jeugd- & dienstencentra …

Kip van Troje is een professioneel ongesubsidieerd theatergezelschap. Kip van Troje is als Culturele werking erkend door Stad Gent. Gent is het broednest van Kip, toch reizen wij in heel Vlaanderen en Nederland.

Heb je vragen of suggesties? Wenst u een voorstelling te prospecteren? Contacteer ons gerust!


Mogelijke speelformules en prijskaartje:

Semi akoestisch spel * ~ kleine voorstelling

gezien het poëtische karakter kunnen er max. 90 personen meegenieten van de voorstelling.

cast: 1 acteur + 1 muzikant. Bij deze low- budgetvoorstelling is er geen afzonderlijk licht. De voorstelling mist, in vergelijking met onze versterkte voorstelling, enkele sferen.

Spel ca 60’
Aankomst: ca 1u30 voor aanvang.

410 euro (1) 520 euro (2)* 820 euro (3) 980 euro (4) zelfde voorstellingen op één dag op zelfde locatie. Vanaf 51 toeschouwers: 4 euro per persoon meerkost.

Versterkte set * **

1 acteur + 1 muzikant + 1 technisch medewerker. Tot max. 350 toeschouwers.

Spel ca 70’
Aankomst: ca 2u30 voor aanvang

1.290 euro (1) en 1.720 euro (2) zelfde voorstellingen op één dag op zelfde locatie.